Redningsåbning

 

I kviste skal der tænkes mere i redningsåbninger, da vinduerne i en kvist, mange gange er mindre end i stueetagen og der er skrappere krav til redningsåbninger 2 meter over terræn.

En redningsåbning er en åbning til det fri som alle opholdsrum skal have adgang til. Den er med til at sikre at det er muligt at komme ud af 

bygningen, men har også andre funktioner. En redningsåbning har 3 funktioner.

 

  • Den giver mulighed, for at man kan give sig til kende over for redningsberedskab.
  • Lufte ud for røg
  • Det er muligt at redde personer ud af en redningsåbning.

En redningsåbning er ikke nødvendigvis en åbning man kan kravle ud af og derved komme ned på jorden ved egen hjælp. Det er en åbning som gør det muligt, at komme ud af bygningen. Dette gør at redningsberedskab kan kommunikere og hjælpe personer ned fra bygningen.

En redningsåbning skal opfylde visse minimumskrav, når det tænkes ind i byggeriet.

Som det ses på tegningen må en redningsåbning maksimum være placeres 120 cm over gulvhøjde, for at det er let at få adgang til åbningen. Højde og bredde skal være minimum 50 cm hver for sig. Ved en redningsåbning som er placeret 2 meter over terræn skal højden være minimum 60 cm og bredden skal stadig være minimum 50 cm. Det vil sige, hvis f.eks. et sidehængt vindue skal fungere som redningsåbning, skal bredden være minimum 50. Det kan godt blive et problem ved sidehængte vinduer, så hvis det er et problem skal vinduet bestilles med løs lodpost, på denne måde kan begge rammer åbnes, så det i alt giver en bredde på mere end 50 cm.

Udover at redningsåbningen har en minimums højde og bredde, skal åbningen også have en vis størrelse. Her skal højden og bredden lægges sammen. Målet skal være minimum 150 cm, for at opfylde kravet.

Redningsåbninger i rummene

 

Man kan undgå en redningsåbning, hvis et rum har 2 udgange, hvor der i en af udgangene er adgang til en redningsåbning. Dette giver personen der opholder sig i rummet mulighed for at søge flugt ud af en af de 2 veje. Det kan ses på tegningen, hvordan at det kan lade sig gøre. Beboelsesrum samt køkken skal dog stadig have en selvstændig redningsåbning.

 

Alfa Kviste er kvalitet
til mindste detalje.
Vi lægger vægt
på gode materi-
aler og solidt
håndværk og
ikke mindst
levering til
tiden.

Kontakt

JA TAK,
ring mig op!

Vi vil meget gerne ringe dig op.
Indtast dit navn og telefonnr.

En ny kvist kræver byggetilladelse, og det kan vi nu hjælpe med...

Read more

Vi har udviklet udbudsmateriale til rådgivere for nemmere udarbejdelse og udbud....

Read more