Skip to main content

Mål til tilbud på kviste

Når du skal have tilbud fra Alfa Kviste, er der informationer vi har brug for, for at kunne regne et tilbud. Mange af informationerne, kan vi se ud fra luftfotos og offentlige tegninger når du ringer ind.

Vil du være forberedt, er der herunder en lille guide omkring hvad der skal bruges for at kunne lave et tilbud på kviste.

Til at starte med laves der tilbud om hvordan vi tror kvistene vil komme til at tage sig ud. Ved ordre kommer Alfa Kviste ud og måler op gratis og her bliver størrelse, udformning og evt. tilvalg rettet ind. Herefter tilsendes produktionstegning til dig, som skal sørge for at kvistene er som ønsket. Du kan læse mere om hvordan vi måler op ved ordre her.

 

Bredden på kviste

Ved bredden på kvisten, kan der være tale om den indvendig bredde, udvendig bredde, eller en vinduesbredde.

Vi har altid brug for at finde frem til vinduesbredden og så giver de andre ting sig selv. Nogle gange skal der regnes baglæns, så man ender med vinduesbredden. Måden du finder frem til en ca. bredde er beskrevet herunder

Spær

Spærene er mange gange en afgørende betydning for placeringen af kviste. Det er dem der skal tages højde for når man skal have kvistene til at passe med rummet, huset eller facaden.

 

Spærene står ved langt de fleste huse med en afstand midt/midt på ca. 1000 mm. Spærene er ved ældre huse for det meste mellem 100-125 mm brede. Hvis man gerne vil have at kvisten skal passe imellem 1 spærfag, så vil der typisk være 1000-125 mm = ca. 875 mm. Ved 2 spærfag, vil der typisk være 2000-125 mm = 1875 mm. Herfra skal der så trækkes tollerancer fra til kvisten.

Ved 1 spærfag, kan vinduesbredden/den indvendige bredde på kvisten typisk blive op til 800 mm i vinduesbredde

Ved 2 spærfag, kan vinduesbredden/den indvendige bredde kvisten typisk blive op til 1800 mm i vinduesbredde

Osv.

Normalt anbefales det at få lavet statiske beregninger på taget, hvis der skal skæres mere end 1 spær over. Derfor laver vi også de fleste kviste under 1800 mm.

 

Når man f.eks. vil have kvisten til at passe med bredden på et rum, eller bredden på kvistene skal passe med nogle vinduer i facaden. Så er det ikke sikkert at det lige passer med spærene, da spærene kan stå uheldigt.

 

 

 

Højden på kviste

Når man kigger på de fleste bygninger, vil man ikke have kvistene bliver for høje, da de derved kan virke dominerende og voldsomme på bygningen. Samtidig er det vigtigt at der er en god ståhøjde i kvistene indvendigt.

Normalt sigtes der efter at have en afstand fra gulv til underkanten af vinduet, på omkring 900 mm. Det der også kaldes brystningshøjden. Loftet er ca. lig med overkanten af vinduet, så når brystningshøjden er 900 mm og vindueshøjden er 1200 mm, så vil loftshøjden være ca. 2100 mm.

 

Udformning

Der er som udgangspunkt 4 kvisttyper at vælge imellem. Kvisttyperne findes inde på denne hjemmeside og det er muligt at se hvordan den enkelte kvist passer til forskellige typer bygninger. Er du i tvivl om valget af kvisttype, vil vi meget gerne være behjælpelige med dette.

 

Tilvalg

Ved hver kvisttype er der forskellige tilvalg der kan gøres, for at skabe et unikt udtryk, eller for at få kvistene til at passe til arkitekturen i huset. Tilvalgene varierer fra kvist til kvist. Tilvalgene kan læse under de enkelte kvisttyper.