Skip to main content
Zink

Standard beklædningen til vores kviste er zink. Zink har et blankt gråt udtryk lige når kvistene er produceret men vil med tiden patinere og blive mat. Zink er et godt og holdbart materiale der er anvendt i gennem lang tid og kan ses på selv de helt gamle kviste.

Tykkelser

Zink laves i mange forskellige tykkelser. Standard tykkelsen på zink i vores kviste er nr. 12. De tykkelser vi i øvrigt arbejder med er:

Nr. 11 - 0,6 mm tyk

Nr. 12 - 0,7 mm tyk

Nr. 14 - 0,8 mm tyk

Inddækninger

omkring vores kviste, er inddækninger standard i zink nr. 12. Omkring kvisten opbygges en nedsænket skotrende. Skotrenden er nedsænket i taglægterne og renden her sikrer at vandet bliver ledt sikkert i tagrenden. Frontinddækningen laves plisseret (bølget) i en nr. 11 zink. Det tyndere materiale er lettere at bukke og tildanne tagets bølger. til skiffer leveres kvisten med en plan front i nr. 12 zink da skiffer ikke har bølger som tegl- eller tagpladetage.

Zink  får vi leveret i ruller á 67 cm eller 100 cm. vi køber også plader i dimensionerne 100 cm x 200-250-300 cm. plader.

Når vi skal samle zinken på kvisten bruger vi på taget stående false og på flunker samt front af kvistene bruger vi blindfalse.

Farver og udtryk

Blank zink

Standard, patinere over tid og bliver mat, patineringen vil gå hurtigere hvor kvisten er mest udsat for vand. På taget i skotrender og inddækninger.

For patineret, quartz

kemisk behandlet for at give en ensartet forpatinering, materialet har en mat overflade og vil med tiden ikke ændrer udtryk, nævneværdigt materialet bliver dog lidt lysere.

Sort zink, anthra zink

zinken har her gennemgået en kemisk forpatinerings proces der giver en sort overflade, ikke  pulverlarkering. Materialet vil med tiden blive lysere i farven.